Online opleiden

 

Online leren zal in de nabije toekomst steeds vaker de rol overnemen van traditionele opleiders in fysieke gebouwen. Leren zal voor een groot gedeelte thuis, op straat of onderweg gebeuren. En ook al heeft onderzoek uitgewezen dat mensen in de basis graag nieuwe dingen leren, het kost tijd en dus moet het concurreren met vele andere activiteiten in ons dagelijks leven. Maar wanneer je als organisatie het leren laagdrempelig, aantrekkelijk en afwisselend maakt zodat men zelf kan bepalen waar, wanneer en hoe men leert, dan vinden medewerkers leren echt leuk en waardevol.

 

Steeds vaker hoor je over online leren of blended leren 
Wat is het en wat kunnen we ermee?


Het zogenaamde blended leren is een combinatie van klassieke leermethoden met digitale techniek zoals e-learning.

 

 

Als ontwikkelaar van een platform met diverse online trajecten, heb ik inmiddels veel ervaring opgedaan met online leren.

Online leren  is afwisselend, het is nieuw, het is in te passen in de eigen tijd en op zelf te kiezen momenten en je kunt het samen doen met een maatje of een team, waardoor  het een groot potentieel aan reeds aanwezige kennis bij individuen aanboort.

 

Voordelen van online leren

 

Ook voor een organisatie, instelling of trainingsbureau kan het werken met online leertrajecten grote voordelen betekenen. Behalve voordelen in de besparing op (reis)tijd en studeren in eigen tijd, geldt er een schaalvoordeel: grote groepen medewerkers of klanten kunnen eenvoudig en voordelig aanhaken op een bestaand basisontwerp.

Vanaf de basis kun je snel en eenvoudig nieuwe kennis toevoegen en zo je leerinhoud actueel houden. Daarnaast geeft een online leeromgeving direct inzicht in cijfers en resultaten.

 

 

Advies, ontwerp en uitvoering van online leren in de organisatie 
Ontwikkelen en uitvoeren van de online leeromgeving


Voor middelgrote organisaties, instellingen en trainingsbureaus ontwerp en ontwikkel ik online leeromgevingen, webinars en virtual classrooms. Een korte uitleg wat deze termen inhouden.

 

De online leeromgeving kan gezien worden als een platform waarin zowel inhoudelijk wordt geleerd met behulp van theorie, films, presentaties en vragen of opdrachten. Ook het stuk 'social learning' wordt meegenomen. Groepen, teams of tweetallen kunnen eenvoudig van elkaar leren met behulp van het sociale platform. Iedereen wordt wordt uitgedaagd zijn ervaring te delen en feedback te geven.

 

Daarnaast kan het ontwikkelen van een virtual classroom of een webinar een aantrekkelijke optie zijn. Groepen komen hier samen door in te loggen op een internetpagina. In een virtual classroom is de interactie tussen de deelnemers groot. De mogelijkheden tot uitwisseling en kennisopname zijn bij een virtual classroom minstens zo groot als bij een reguliere klassikale bijeenkomst.

 

Hoe ga je te werk?

 

Wanneer een online leeromgeving eenmaal is ontworpen en ontwikkeld, dan komt het aan op een goede uitvoering. Naarmate het aantal medewerkers wat gebruik gaat maken van de online leeromgeving, groter is, wordt het belang van de inzet van (interne) begeleiders of managers ook groter. Het welslagen van een online leertraject wordt immers niet alleen bepaald door de inhoud, maar vooral door de juiste begeleiding, aanmoediging en bewaking van het proces.

 

Wil je ook een online leeromgeving?

 

Heb je ook interesse om een online leeromgeving te ontwikkelen voor jouw dienst of training. Dat hoeft vooraf helemaal geen grote investering te vergen! Vraag mij gerust naar de mogelijkheden tot ontwikkeling, want een online omgeving kan zeer snel worden gerealiseerd wanneer je een kant en klare training op de plank hebt liggen.

Wil jij ook het nieuwe leren in huis halen? 
De voordelen op een rij


Ik beschik over alle kennis en vaardigheden om een volledige blended leerervaring supersnel met jou te ontwikkelen. Of je nu een bestaande training wilt wijzigen in een online variant of je wilt een volledig nieuw programma opzetten, het kan allemaal.
 

Als we gaan samenwerken, ervaar je sowieso de volgende voordelen:

 

ü Creatieve aanpak en originele elementen in je leeromgeving

 

ü Supersnelle  manier van werken

 

ü Toegang tot diverse animatietools zoals deze filmpjes

 

ü Professionele online inlogpagina  via mijnonlineleren.nl

 

ü En uiteraard een professionele leeromgeving waar je            deelnemers enthousiast over zullen zijn!

Het ontwikkelen van een online leeromgeving

 

 


Ben je overtuigd van het nieuwe leren? Wil je jouw deelnemers of medewerkers ook laten leren en ontwikkelen middels een stimulerende online omgeving, neem dan contact met mij op. 

Webdesign by van Heemstra WebdesignWebdesign