Online opleiden

Online leren zal in de nabije toekomst steeds vaker de rol overnemen van traditionele opleiders in fysieke gebouwen. Leren zal voor een groot gedeelte thuis, op straat of onderweg gebeuren. En ook al heeft onderzoek uitgewezen dat mensen in de basis graag nieuwe dingen leren, het kost tijd en dus moet het concurreren met vele andere activiteiten in ons dagelijks leven. Maar wanneer je als organisatie het leren laagdrempelig, aantrekkelijk en afwisselend maakt zodat men zelf kan bepalen waar, wanneer en hoe men leert, dan vinden medewerkers leren echt leuk en waardevol.

 

Het zogenaamde blended leren (de combinatie van klassieke leermethoden met digitale techniek zoals e-learning) verenigt alle bovenstaande elementen voor de medewerker: het is afwisselend, het is nieuw, het is in te passen in de eigen tijd en op zelf te kiezen momenten en je kunt het samen doen met een maatje of een team, wat niet alleen plezierig is, maar ook het enorme potentieel aan reeds aanwezige kennis bij individuen aanboort.

 

Ook voor een organisatie, instelling of trainingsbureau kan het werken met online leertrajecten grote voordelen betekenen; behalve voordelen in de besparing op (reis)tijd en studeren in eigen tijd, geldt er een schaalvoordeel: grote groepen medewerkers of klanten kunnen eenvoudig en voordelig aanhaken op een bestaand basisontwerp. Vanaf de basis kun je snel en eenvoudig nieuwe kennis toevoegen en zo je leerinhoud actueel houden. Daarnaast geeft een online leeromgeving direct inzicht in cijfers en resultaten.

Als ontwikkelaar en coach van een platform met diverse online trajecten, heb ik inmiddels de nodige ervaring opgedaan met online leren.

 

Filmpje over het nieuwe leren:     

Advies, ontwerp en uitvoering van online leren in de organisatie 
Ontwikkelen en uitvoeren van de online leeromgevingVoor middelgrote organisaties, instellingen en trainingsbureaus ontwerp en ontwikkel ik online leeromgevingen, webinars en virtual classrooms. Een korte uitleg wat deze termen inhouden.

 

De online leeromgeving kan gezien worden als een platform waarin zowel inhoudelijk wordt geleerd met behulp van theorie, films, presentaties en vragen of opdrachten. Ook het stuk 'social learning' komt met behulp van een online leeromgeving volledig tot zijn recht. Groepen, teams of tweetallen kunnen eenvoudig van elkaar leren met behulp van het sociale platform. Iedereen wordt wordt uitgedaagd zijn ervaring te delen en feedback te geven.

 

Daarnaast kan het ontwikkelen van een virtual classroom of een webinar een aantrekkelijke optie zijn. Groepen komen hier samen door in te loggen op een internetpagina. In een virtual classroom is de interactie tussen de deelnemers groot. De mogelijkheden tot uitwisseling en kennisopname zijn bij een virtual classroom minstens zo groot als bij een reguliere klassikale bijeenkomst.

 

Wanneer een online leeromgeving eenmaal is ontworpen en ontwikkeld, dan komt het aan op een goede uitvoering. Naarmate het aantal medewerkers wat gebruik gaat maken van de online leeromgeving, groter is, wordt het belang van de inzet van (interne) begeleiders of managers ook groter. Het welslagen van een online leertraject wordt immers niet alleen bepaald door de inhoud, maar vooral door de juiste begeleiding, aanmoediging en bewaking van het proces.

 

Voor meer informatie over het ontwikkelen van een online leeromgeving, zie het onderstaande filmpje

Filmpje over het ontwikkelen van een online leerervaring:   

 

Wil jij ook het nieuwe leren in huis halen? 
De voordelen op een rij


 

Ben je overtuigd van het nieuwe leren? Wil je jouw deelnemers of medewerkers ook laten leren en ontwikkelen middels een stimulerende online omgeving, maar wil je ook met eigen trainers blijven werken of zelf blijven trainen? 

Neem dan contact met mij op. Ik beschik over alle kennis en vaardigheden om een volledige blended leerervaring met jou te ontwikkelen. Of je nu een bestaande training wilt wijzigen in een online variant of je wilt een volledig nieuw programma opzetten, dat kan allemaal.


Als we gaan samenwerken, ervaar je sowieso de volgende voordelen:

 

ü Creatieve aanpak en originele elementen in je leeromgeving

 

ü Supersnelle  manier van werken

 

ü Toegang tot diverse animatietools die ik kan ontwikkelen (zoals deze filmpjes)

 

ü Toegang tot miljoenen stockfoto's om je leerervaring kracht bij te zetten

 

ü Professionele online inlogpagina voor alle deelnemers via mijnonlineleren.nl

 

ü En uiteraard een professionele leeromgeving waar je deelnemers enthousiast over zullen zijn!

Webdesign by van Heemstra WebdesignWebdesign